<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Pixabay
Update

'Zwemster niet gezien, beiden erg geschrokken'

WEESP - Zouden er mensen zijn die bewust met hun boot over zwemmers willen varen? Gelukkig niet, zo blijkt.

De vraag kwam op nadat een zwemster uit Weesp het idee kreeg dat twee jongens in een zwarte rubberboot haar wilden overvaren toen ze zaterdag in de Vecht zwom. Ze deed haar relaas op de Facebookpagina van de Weesper Buurtwacht. Wij besteedden daar vanmorgen aandacht aan.

Erg geschrokken
Naar aanleiding daarvan meldde de bestuurder van de boot zich. Hij zegt dat er van opzet geen enkele sprake is. Het was een bijna-ongeluk, waar hij zelf ook erg van geschrokken is.

De bestuurder, Romano Visser, zegt dat hij wel zwemmers zag, maar deze mevrouw niet. "Het ging maar net goed. Ik schrok, stopte meteen en draaide de boot om. Toen ben ik toch weggevaren zonder te vragen hoe het met deze mevrouw ging. Dat had ik beter moeten doen."

Uit dat omdraaien en toch weer wegvaren had de geschrokken zwemster afgeleid dat er nog een poging tot overvaren zou volgen. Ze had een duidelijk zichtbare zwemboei bij zich.

Excuses
Romano zegt dat hij de zwemster inmiddels gesproken heeft en dat zij zijn excuses heeft aanvaard.

Gevaarlijk
De hele kwestie geeft nog wel eens aan hoe onveilig de combinatie van zwemmers en boten in de Vecht kan zijn.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.