<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: André Verheul
Foto's

Een doolhof in de kerk...

WEESP - Achterin de oude Laurentiuskerk is een doolhof ontstaan. Allerlei nieuwe ruimtes waar je slingerend doorheen kunt lopen. Als je de weg niet kwijt raakt tenminste.

Het wekt de indruk van een doolhof op een verlaten pretpark, maar het is dan ook nog lang niet af. Hier wordt gebouwd aan het tweede leven van die goeie ouwe Laurentius. De ruimtes worden straks kantoren en opslagruimtes, of anders wel een toilet of een stoppenkast. Want zoals bekend wordt de voormalige kerk ingrijpend verbouwd. Er komen kantoren en werkruimtes, een yogaschool en appartementen. Om dat mogelijk te maken, komen er etages in de kerk. De eerste is nu aangebracht.
Een nieuw plafond...

Het lijkt wel een doolhof op een verlaten pretpark

De eerste etage krijgt vorm

Het proeflokaal en brouwerij van de Weesper bierbrouwer Wispe zal uiteindelijk het meest in het oog springen. Dit proeflokaal komt logischerwijze in het voorstel gedeelte van de kerk, meteen bij de entree. Hier blijft de ruimte hoger dan achterin. Dat is nu al goed te zien, want de aangebracht etage begint pas op eenderde van de ruimte. Op de rand van die etage staan straks de koperen brouwketels van Wispe.
Hier kun je straks een lekker Wispe-biertje proeven

Torenspits

Intussen wordt aan de andere kant van Weesp gewerkt aan het herstel van de toren. In een loods aan de Rijnkade zagen medewerkers van het gespecialiseerde bedrijf Schakel & Schrale de grote houten balken op maat, die straks de nieuwe torenspits gaan vormen. De houten delen worden later dit jaar naar het kerkplein gebracht. Daar worden ze in elkaar gezet. Als de spits gereed is, wordt hij naar boven getakeld.


Dikke balken voor de constructie van de torenspits

Specialistisch werk uitgevoerd door medewerkers van Schakel & Schrale.

Het WeesperNieuws blijft de bouw op de voet volgen.
Spring hier even terug in de tijd naar onze vorige bezoek aan de kerk. 

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.