Afbeelding
Foto: André Verheul

Café-restaurant De Eendracht vanaf september open

B2b

WEESP - Er moet nog wel wat gebeuren. Heel veel zelfs. Maar als alles goed gaat, gaan in de nazomer de deuren van Café-restaurant De Eendracht open.

Als je nu naar binnen loopt kun je je amper voorstellen dat het oude bankkantoor aan het Groote Plein straks dé ontmoetingsplek van Weesp moet gaat worden. De nu nog met troep gevulde ruimte moet vanaf september de plek worden waar je elke dag langs kunt komen om wakker te worden met een kopje koffie en een krantje, later op de dag kunt borrelen of 's avonds een hapje kunt eten.

De draden hangen nu nog aan het plafond, op de grond moet je oppassen dat je niet struikelt over buizen of balken. En waar straks op de achtergrond een fijn muziekje moet klinken hoor je nu nog het lawaai van zagen en boren. Restaurantmanager Damy Schuhmacher tovert een plattegrondje tevoorschijn. "Zo moet het gaan worden. Als je binnenkomt heb je meteen de bar, waar je plaats kunt nemen. Verdeeld over het restaurant komen vanzelfsprekend meerdere tafeltjes waar je altijd wel een plekje moet kunnen vinden."

Maar voor het zover is, moet er nog heel veel gebeuren. Want een oud bankkantoor omtoveren tot een café-restaurant is niet makkelijk. "We moeten van een zakelijke ruimte een heel sfeervol geheel gaan maken. Maar dat komt wel goed. We hebben al veel gesloopt om te vervangen. Maar dat kan niet overal", vertelt Demy, terwijl hij de loodzware deur van de oude kluis met veel kracht open duwt. "Deze kluis kan niet weg. We hebben nu besloten om er een inloopkoeling van te maken. Achter de kluis zit een lege ruimte waar eerst de geldautomaat was, met een aparte deur aan de achterkant. Daar gaan we straks ons vuil verzamelen, zodat de buurt geen last heeft van containers op straat."

Buren
De buurt rondom het Grote Plein was ook wel 'een dingetje'. Want opeens een drukke horecazaak voor de deur als je vele jaren een rustig bankkantoor gewend bent, is voor sommige buren wel even schrikken. "En dat snappen we best", vertelt Schuhmacher. "Maar het komt wel goed. Dat kunnen we zeggen omdat we al twee andere zaken hebben. Ook daar waren de buren bang voor overlast, maar ze hebben nu nagenoeg allemaal geen klachten en komen zelf regelmatig langs. We hebben onze Weesper buren ook al leren kennen door een 'burenborrel' te houden. En als er toch iets is, mogen ze ons gewoon aanspreken."

Kortom: alle lichten staan op groen voor de opening van Café-restaurant De Eendracht. Schuhmacher: "We hopen echt een aanwinst voor Weesp te gaan worden. Zowel van binnen als van buiten gaan we er iets heel moois van maken."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant