Hij woont er zelf niet, maar Cor Draijer vindt de oude Middenstraat het mooiste plekje van Weesp.
Hij woont er zelf niet, maar Cor Draijer vindt de oude Middenstraat het mooiste plekje van Weesp. Foto: Christian Pfeiffer

De tijden veranderen, ook voor Cor en Alice Draijer: Weesper stopt met historische rubriek

Cultureel

WEESP - Het WeesperNieuws neemt afscheid van Cor Draijer. De Weesper schreef al sinds de oprichting van deze krant in april 1991 in verschillende rubrieken over de geschiedenis van onze stad. Inmiddels is Cor Draijer 90 jaar geworden en vindt hij dat de tijd gekomen is om het wat rustiger aan te gaan doen. Dat snappen we natuurlijk, maar jammer is het wel.

Zijn wieg stond in Zandvoort en hij groeide op in Haarlem, maar Cor Draijer weet meer over het ontstaan van onze stad dan menig geboren en getogen Weesper. Hij kwam hier in 1967 wonen en sloot zich al snel aan bij de Historische Kring Weesp, legde zelf ook een imposant archief aan en deelde zijn opgedane kennis en bevindingen graag met anderen. Zo verzorgde hij als gids stadswandelingen, gaf hij lezingen op bijvoorbeeld de Weesper Avond, zette hij zich in voor de terugplaatsing van oude gevelstenen én leverde hij jarenlang ruim voor de afgesproken deadline zijn tekst voor die week in bij de redactie van deze krant.

Maar de tijden veranderen, en dat geldt ook voor Cor Draijer en zijn Alice. Beiden zijn inmiddels 90 jaar en Cor wil er meer zijn voor zijn echtgenote, die door ziekte steeds minder kan: "Dus ga ik stoppen met het WeesperNieuws. Redactie: bedankt voor de mooie tijd. En aan de lezers: Blijf lezen die krant en verdiep je in de geschiedenis van Weesp!"

Meneer Draijer, heel hartelijk dank voor de fijne samenwerking!

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant