Hartstochtelijke steun voor het Marokkaanse Elftal vanuit de Slijkstraat.
Hartstochtelijke steun voor het Marokkaanse Elftal vanuit de Slijkstraat. Foto: Sjoerd Stoop

Weesper Marokkanen hartstochtelijk achter hun vaderland

Cultureel

WEESP - Ze hadden dan wel een valse start op het WK-voetbal, maar ook Weesper Marokkanen staan hartstochtelijk achter hun vaderland. 

Vlak voor het weekend waren ze er helemaal klaar voor. Samen keken ze het eerste groepsduel van Marokko tegen Iran, in de snackbar van Mo, Inter-Snacks aan de Slijkstraat. Vooraf was de stemming erg feestelijk, des te meer omdat ook het Suikerfeest - het einde van de ramadan - werd gevierd. 

Twee uur later was de stemming een stuk minder uitbundig. Marokko ging na een spannende eerste helft en een saaie tweede helft in de extra tijd alsnog onderuit tegen Iran doordat Aziz Bouhaddouz een bal in eigen doel kopte - ook dat nog. Het land had de punten goed kunnen gebruiken: de andere tegenstanders in de poule zijn titelfavorieten Portugal (vanmiddag om 14.00 uur) en Spanje (maandag om 20.00 uur). Marokko moet dus volop aan de bak om een ronde verder te komen. Maar wat het resultaat ook moge zijn, Marokko doet tenminste mee. Ook in de nieuwe moskee aan de Nijhoffstraat wordt er gezamenlijk voetbal gekeken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant