De colleges van Weesp en Amsterdam op de trap in het stadhuis van Weesp.
De colleges van Weesp en Amsterdam op de trap in het stadhuis van Weesp. Foto's: Sjoerd Stoop

Stadsbestuur Amsterdam vergadert in Weesp (en kijkt de ogen uit)

Politiek

WEESP Het Amsterdamse college van B en W is vandaag te gast in Weesp. Op het programma staan: de collegevergadering, een boottochtje over de Vecht en de ondertekening van de werkafspraken over de ambtelijke fusie.

Waarnemend-burgemeester Van Aartsen en de wethouders van Amsterdam keken hun ogen uit in de klassieke raadzaal van het 18e eeuwse stadhuis, vandaag te bereiken via de kraam van de Gooise poelier op de weekmarkt. 

Stadsdelen
Wat Weesp en Amsterdam betreft is dit het begin van een traditie. Vorig jaar rond deze tijd was het stadsbestuur van Amsterdam ook in Weesp om het nuttige en het aangename te verenigen. Het nieuwe stadsbestuur van Amsterdam trekt de komende periode de verschillende stadsdelen in om kennis te maken en zichtbaar te zijn.

Fusie
Het is niet toevallig dat het toekomstig 'stadsdeel' Weesp als eerste aan de beurt is in deze reeks. Weesp en Amsterdam gaan per april 2019 ambtelijk fuseren, om in 2022 of in 2026 ook bestuurlijk samen te gaan. Dat is niet alleen voor Weesp een ingrijpende en bijzondere gebeurtenis, ook voor Amsterdam. Met hun komst laten de bestuurders dat vandaag zien. 

In het WeesperNieuws van woensdag een verslag. 

Burgemeester Van Bochove heet zijn collega Van Aartsen welkom

Het college van Amsterdam vergadert in de raadzaal van Weesp

Waarnemend-burgemeester Jozias van Aartsen pakt de papieren erbij

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant