Ewald van Vlijmen in het tijdelijke International Broadcast Center in Moskou.
Ewald van Vlijmen in het tijdelijke International Broadcast Center in Moskou.

Deze Weesper zorgt ervoor dat we het WK kunnen volgen

Mensen

WEESP - Hij houdt niet eens zo erg van voetbal, maar Ewald van Vlijmen uit Weesp zit wel met zijn neus boven op het WK in Moskou. Zijn werkgever United4all verzorgt voor onder meer de NOS de montage en doorgifte van video- en audiosignalen. Dat gebeurt vanuit het tijdelijke International Broadcast Center in het Crocus congrescentrum, op zo'n 25 kilometer afstand van Olympisch Stadion Luzhniki, waar gisteren Kroatië en Engeland nog streden om een felbegeerde finaleplaats.

Senior supportengineer Ewald werkt nog niet zo lang bij United4all in Hilversum, maar hij heeft zo'n ruime staat van dienst binnen het vak dat zijn nieuwe werkgever hem deze mooie klus wel toevertrouwt.
Het WK voetbal is al sinds half juni aan de gang, maar de Weesper vloog pas begin juli naar Moskou. De medewerkers zijn opgedeeld in twee ploegen omdat ze anders - ook door het op- en afbouwen van alle apparatuur - wel erg lang van huis zouden zijn.

Ewald verblijft samen met zijn collega's in een hotel op slechts een metrohalte van het IBC vandaan. Tussen de wedstrijden door heeft hij vrije tijd om de stad te verkennen. "Wel is ons geadviseerd om er niet in je eentje op uit te trekken. Het blijft toch Rusland, hè. We hebben dan ook allemaal een Russische telefoon gekregen met een alarmknop erop. Daarmee kun je zelf hulp inroepen, maar ze kunnen ons er ook mee waarschuwen in het geval van een bommelding bijvoorbeeld."

Wat Ewald verder meemaakt op het WK, lees je in onze digitale editie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant