Plan voor 88 woningen, waarvan 66 voor jongeren.
Plan voor 88 woningen, waarvan 66 voor jongeren. Foto: BPD Ontwikkeling
B&W-gesprek

Huren of kopen? Ontwikkelaar brengt woonwensen jongeren in kaart

Buurt / wijk

WEESP Een oproep aan alle jongeren in Weesp die op zoek zijn naar een woning: vul de enquête op de website van projectontwikkelaar BPD in, zodat helder wordt welke woonwensen jongeren in Weesp hebben.

De oproep komt van wethouder John Vos (WSP) van Ruimtelijke Ordening. In ons wekelijks gesprek met B&W geeft hij uitleg over het bouwplan op de locatie van de voormalige Jan Woudsmaschool (tussen Waarschapsstraat en Sinnigvelderstraat).

Onder 23 jaar
Op deze plek wil de ontwikkelaar 88 woningen bouwen, waarvan 66 bedoeld zijn voor jongeren onder de 23 jaar. Deze woningen vallen in de goedkope sector: maximaal 415 euro per maand huur of maximaal 140.000 euro koop. De enquête moet uitwijzen of er meer belangstelling voor huur of voor koop is. Ook naar andere woonwensen wordt gevraagd. Bijvoorbeeld: ben je bereid iets meer te betalen voor een lift in het gebouw?

Begin 2021
Vos hoopt dat de woningen eind 2020/begin 2021 bewoond worden. Wie nu 16 of 17 jaar is, kan dus al anticiperen. "Met een vooruitziende blik kun je heel ver komen."

Hier staat de enquete: www.bpd.nl/enquete-weesp.

En hieronder het gesprek met de wethouder, die ook ingaat op de eventuele woningbouw aan de Nijverheidslaan.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant