GroenLinks heropent de discussie over het funderingsherstel
GroenLinks heropent de discussie over het funderingsherstel

GroenLinks wil waarheid subsidie boven tafel krijgen

Algemeen

GroenLinks wil de onderste steen boven krijgen in de zaak rond de ISV-subisidie voor het funderingsherstel in de Pastoor Jansenstraat. Volgens de fractie is er veel tegenstrijdige informatie in omloop en vertelt de gemeente bovendien niet de hele waarheid.  

 

Fractievoorzitter Anton van Daalen heeft een verzoek tot gedachtewisseling ingediend over het funderingsherstel. Dit staat op de agenda van de raadscommissie Stadsontwikkeling en Beheer, die volgende week dinsdag plaatsvindt. De PvdA had eerder ook al vragen gesteld, maar die vindt GroenLinks onvoldoende beantwoord. Daarom doet de partij nu zelf een nieuwe poging.

 

De bewoners van de Pastoor Jansenstraat kunnen fluiten naar de ISV-subsidie, omdat die door de gemeente niet is aangevraagd. De ISV-subsidie hadden de bewoners kunnen gebruiken voor de financiering van het reeds uitgevoerde funderingsherstel van hun verzakte huizen. Volgens het vorige college had de gemeente de aanvraag nooit formeel toegezegd, maar Van Daalen beschikt over brieven en verslagen waarin het tegendeel staat. De brieven zijn onderdeel van een dossier dat de politicus recent over de kwestie heeft aangelegd. GroenLinks wil dat het nieuwe college de volledige waarheid uit de doeken doet en dat eventuele fouten ruiterlijk worden toegegeven, ongeacht de mogelijke juridische en financiele gevolgen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant