Afbeelding
Foto: André Verheul

Woon-werkverkeer neemt toe

Buurt / wijk

WEESP - De werkgelegenheid in de Metropoolregio Amsterdam neemt toe en daarmee ook het woon-werkverkeer. De forensen komen van binnen en buiten de regio. In Weesp is dat te merken aan de grote belangstelling voor nieuwbouwprojecten.

In Gooi en Vechtstreek werken veel mensen uit Almere en Lelystad, terwijl er meer mensen uit Gooi en Vechtstreek in Amsterdam werken dan andersom.

Dit staat in de Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam 2018, over de economische ontwikkeling in de 33 gemeenten van de Metropoolregio (waaronder Weesp). Wat verder uit het rapport blijkt is dat de werkgelegenheid blijft groeien: in 2018 met 2,6 procent en die groei zal naar verwachting in 2019 2,1 procent zijn. Daarmee zakt de werkloosheid weer tot op het niveau van vóór de crisis. Er is krapte op de arbeidsmarkt in de bouw, de installatietechniek, de glastuinbouw en de ICT. Belangrijke oorzaken van de economische groei zijn aantrekkende investeringen in ICT-dienstverlening, de bouw, toenemende consumptie door onder meer toerisme en een sterke internationale concurrentiepositie. De Metropoolregio Amsterdam blijft aantrekkelijk voor nieuwe bedrijven, ook internationaal.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant