Afbeelding
Foto's: Matty van Wijnbergen
Advertorial

Welkom in de Yamato-familie

B2b

WEESP Het doel was om de gemoedelijke en familiare sfeer te behouden. Dat is gelukt. Yamato Gym in Weesp is nu gevestigd in een nieuwe, schitterende en grotere ruimte - terwijl het gevoel van de familiesportschool is gebleven.

Indra Ferreira leidt ons rond door de sportschool van Yamato aan de Pampuslaan 153. Bij binnenkomst loop je meteen naar de gezellige sportbar. Goed om te weten, voor straks na de training. Via de fraaie nieuwe fitnessruimte kom je in de dojo, ingericht met een budomat, (kick-)bokszakken en een boksring. Inspirerende vintage-affiches met Mohammed Ali trekken de aandacht. Boven is een tweede budo-ruimte. Daar zijn ook de aparte kleedruimtes voor dames en heren, voorzien van douches en een toilet.

Sfeer behouden
Een groot verschil met de vorige sportschool, aan de Amstellandlaan. Yamato kon daar niet blijven. Een van de leden wees op deze mooie ruimte. "Met hulp van leden, donateurs en sponsors hebben we de verhuizing kunnen realiseren. We zijn verheugd dat we de gemoedelijke sfeer hebben weten te behouden in dit grotere pand", zegt Indra.

Voor wie fitter en sterker wil worden
Bij Yamato Gym kun je terecht voor martials arts, zoals jujutsu en (kick)boksen, crosstraining en lessen in zelfverdediging. Daarnaast zien we ook een rijtje indrukwekkende kettlebells om mee aan de slag te gaan. Yamato is er niet voor de vechters onder ons (integendeel, geen vervelende macho's hier), maar juist voor de mensen die fitter en sterker willen worden, lekker hun conditie willen verbeteren en daarbij ook nog wat kilootjes willen kwijtraken. De lessen zijn gericht op mannen, vrouwen én jeugd.

Je voelt je meteen thuis
Yamato heeft een breed programma voor de jongsten. Niet alleen goed voor de ontwikkeling van het lichaam, maar ook van de geest. Bij Yamato gelden immers de waarden van de oosterse vechtsporten; respect is daar een belangrijke van. Je ziet dat terug in de manier waarop nieuwe leden worden opgenomen in de familie. Je wordt niet aan je lot overgelaten, maar je krijgt meteen aandacht en tips van de anderen. "In onze familie voel je je meteen thuis."

Small group training
Voor wie eens met een groepje collega's wil komen kijken bij Yamato, is een workshop of de small group training een aanrader. "Gericht op bedrijven en onder begeleiding van een van onze personal trainers", legt Indra uit. Zelf begeleidt ze ook een groep collega's die hier elke week komt trainen. "Dat is heel leuk om te doen. Even lekker wat stressrelease na het werk, ook goed voor de teambuilding.

Goede vibe
Zelf kan de Weespse lekker los gaan op de kickbokszak. "Heel leuk om te doen. Lekker ontladen en het houdt je fit. Even 'mijn momentje met de zak', echt een aanrader voor wie een goede vibe wil. Iedereen kan het." 

Pampuslaan 153 Weesp | Open: ma- vrij 17:00-22:00 uur, za-zo 09:00-12:00 uur | www.yamatogym.nl

Foto's Matty van Wijnbergen 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant