Het voorontwerp van de Brede School Weespersluis.
Het voorontwerp van de Brede School Weespersluis.
B&W-gesprek

Trots op 'schoolvoorbeeld van duurzaamheid'

Buurt / wijk

WEESP - De nieuwe Brede School Weespersluis wordt zo duurzaam mogelijk. De ambitie van de gemeente en de schoolbesturen is 'nul op de meter' en dat uitgangspunt is iets om trots op te zijn, zegt wethouder Astrid Heijstee (WSP) in dit laatste B&W-gesprek voor de zomer.

Het streven is om alle energie die in het gebouw verbruikt wordt in het gebouw zelf op te wekken. Als dat lukt, blijft het verbruik op de energiemeter op nul. Dat vereist investeringen in energiebesparende maatregelen en zaken als warmtepompen en zonnepanelen.

Trots op
"Ik ben er trots op dat wij daar samen met de schoolbesturen voor gaan. Wij geven daarmee een voorbeeld van waar we in de toekomst naartoe moeten: zoveel mogelijk energieneutraal bouwen", aldus de wethouder.

Ontwerp
De nul-op-de-meterambitie vergt veel van het ontwerp - en dat moet in de komende maanden allemaal uitgewerkt worden. Het voorontwerp is vorige week gepresenteerd.

Met de fiets
De nieuwe Brede School Weespersluis krijgt onder andere twee basisscholen, een sporthal. opvang en een buurtkamer. Je kunt er straks via vrijliggende fietspaden naartoe rijden. Dat moet fietsen naar school stimuleren en brengen met de auto ontmoedigen. Ook dat hoort ook bij de duurzaamheidsgedachte.

Heijstee: "Lopend of met de fiets naar school vind ik ook voor de bestaande scholen altijd het uitgangspunt. Maar dat is nog wel eens een spanningsveld."

Beluister het hele gesprek door in de player te klikken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant