Joshua Douglas uit York. Wie weet waar/wie zijn vader (inzetje) is?
Joshua Douglas uit York. Wie weet waar/wie zijn vader (inzetje) is?

Joshua uit York zoekt zijn Weesper vader

Mensen

WEESP - De Brit Joshua Douglas groeide op Jersey (Kanaaleilanden) op bij zijn alleenstaande moeder Sharon. Hij is altijd nieuwsgierig geweest en gebleven naar wat hij noemt 'die andere vijftig procent van mij': zijn Nederlandse vader.

Joshua Douglas is geboren op 14 januari 1988. Hij weet dat zijn vader in april of mei 1987 meedeed aan een internationaal hockeytoernooi op Jersey.

Hockeyer uit Weesp of omgeving
Joshua heeft begrepen dat zijn vader voor een hockeyclub uit Weesp speelde, maar het kan ook een hockeyclub uit de omgeving zijn geweest. In het Pomme d'Or hotel leerde hij zijn moeder kennen, zij werkte daar destijds. Toen hij weer vertrokken was naar Nederland, kwam ze erachter dat ze in verwachting was geraakt. Hij was twee jaar ouder dan Joshua's moeder. Zij was toen 23, dus hij moet een jaar of 25 zijn geweest. Joshua: "We zijn er vrij zeker van dat hij Hans van Rijs heet, of een naam die daar sterk op lijkt. Hij was monteur/ingenieur, zoiets."

Adres in Weesp
Joshua's moeder probeerde Hans op de hoogte te stellen. Een vriendin slaagde erin telefonisch contact met hem te krijgen en zij heeft het hem toen verteld. Maar hij sprak slecht Engels en het is niet duidelijk of de boodschap wel echt overgekomen is. "Toen ik geboren werd heeft mijn moeder een brief naar zijn ouderlijk huis gestuurd, een adres in Weesp, maar daar heeft ze jammer genoeg nooit een antwoord op gekregen."

Weet je iets?
Lezers die Joshua op weg kunnen helpen kunnen hem rechtstreeks mailen (in het Engels) op joshua.douglas11@hotmail.co.uk. In het Nederlands informatie doorgeven kan via de krant: redactie@weespernieuws.nl. Wij zorgen er dan voor dat de informatie (vertaald) bij Joshua terechtkomt.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant