Even het schoolplein op en het gezin heeft een zak vol zwerfafval opgeraapt.
Even het schoolplein op en het gezin heeft een zak vol zwerfafval opgeraapt. Foto: Ingrid Voet

Aanpakken dat zwerfafval, Erica geeft het goede voorbeeld

Natuur en Milieu

WEESP - Erica Verhoef ergert zich al heel lang aan het vele zwerfafval in Weesp. Zij vroeg er aandacht voor in de gemeenteraad en dat maakte heel wat los.

In het WeesperNieuws van vandaag een interview met de Weespse. Zelf is Erica trouwens ook niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken.

"Ik las eens ergens dat als iedereen iedere dag drie stukken zwerfafval opruimt, de wereld schoon zou zijn. Dus dat doe ik, en mijn man en kinderen ook. Daarnaast zorgen we er thuis voor om zo min mogelijk afval te produceren. Bijvoorbeeld door alleen te kopen wat we nodig hebben en geen eten weg te gooien."

Veegwagens
Allemaal heel mooi, maar Erica vindt dat ook de gemeente meer zou moeten doen. "Op het gloednieuwe Stationsplein zie ik maar twee prullenbakken en die lopen regelmatig helemaal over. We willen Weesp zo graag op de kaart zetten, maar wat moeten toeristen wel niet denken als ze hier met de trein aan komen? Ook langs fiets- en wandelpaden, in de berm van de Provincialeweg, bij de scholen en in de sloot zie je veel zwerfvuil. Ik zie nooit een veegwagen en ook zelden gemeentemedewerkers om de boel schoon te houden."

Lees het interview met Erica hier, in onze digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant