Afbeelding
Foto: Pixabay

Verloren wandelschoen weer terug

Mensen

WEESP - Voor de tiende keer liep de 60-jarige Hans van Dijk uit Weesp de Nijmeegse Vierdaagse uit, maar niet op zijn eigen schoenen. Vlak voor de start was hij namelijk zijn rechterschoen kwijt.

De schoen vond hij bij terugkomst in Weesp weer terug, maar na knellende voeten in de eerste etappe op nieuwe schoenen, liep Hans de rest van de Vierdaagse uit op schoenen van zijn zwager, zo is te lezen op de website van Omroep Gelderland.

Rugzak
Tijdens de reis naar Nijmegen had Hans zijn trouwe wandelschoenen vastgebonden aan zijn rugzak. "Maar toen ik in Nijmegen aankwam, had ik er nog maar één. De rechterschoen was nergens te bekennen", vertelde Hans zaterdag na afloop van de Vierdaagse aan Omroep Gelderland.

Vergeefse oproepen
Op Facebook en bij Omroep Gelderland deed Hans nog een vergeefse oproep om zijn missende schoen te vinden. Maar er zat niets anders op dan eerst nieuwe schoenen te proberen en verder de schoenen van zijn zwager te gebruiken.

Dicht bij huis
Zijn eigen rechterschoen bleek al die tijd gewoon dicht bij huis geweest te zijn. Bij terugkomst in Weesp vond Hans daar ineens de missende schoen, in een veldje. "Hij was blijkbaar van mijn rugzak gevallen." Volgende keer maakt Hans zijn schoenen beter vast als hij ze aan zijn rugzak bindt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant