Wethouder Zierleyn en ondernemer Luijer blij met BIZ
Wethouder Zierleyn en ondernemer Luijer blij met BIZ

Winkelgebied Weesp wordt aantrekkelijker

Algemeen

Een schoner, veiliger en aantrekkelijker winkelgebied. Daar gaan de Weesper winkeliers en de gemeente vanaf volgend jaar gezamenlijk aan werken.

Te denken valt aan verfraaiing van het winkelgebied, nieuwe feestverlichting, het organiseren van winkelacties en de promotie van Weesp als winkelstad. Ook beveiliging wordt opgepakt. Daarnaast wordt er gekeken naar branchering: dat is het actief zoeken naar winkels die Weesp nog niet (of niet voldoende) heeft.

Dat alles wordt geregeld via de nieuwe stichting BIZ. Via de gemeentelijke belasting betalen alle winkels, horeca en dienstverleners in het centrum vanaf volgend jaar 300 euro per jaar aan de BIZ. Verwacht wordt dat de gemeenteraad daar komende maand mee instemt. Vooruitlopend tekenden wethouder Christian Zierleyn en BIZ-vertegenwoordiger Hans Luijer vandaag de uitvoeringsovereenkomst.

Veel activiteiten en versieringen werden tot nu toe uit betaald voor winkeliersvereniging WDO. Het lidmaatschap van de WDO gaat nu met 300 euro omlaag. Het nieuwe systeem is rechtvaardiger, omdat alle ondernemers die meeprofiteren ook meebetalen.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant