Afbeelding

Zwemmen in de Vecht niet strikt verboden

Politiek

WEESP - Zwemmen in de Vecht is niet strikt verboden, zolang je maar weg blijft uit het deel dat bestemd is voor het scheepvaartverkeer. Dat laat een woordvoerster van Waternet weten.

Waternet is verantwoordelijk voor een vlot en veilig scheepvaartverkeer op de Vecht. Dit betekent dat zwemmen in de vaargeul en in de omgeving van bruggen en de sluis vanwege het gevaar streng verboden is.

Waternet is na overleg met de gemeente inmiddels gestart met verscherpt toezicht en extra handhaving. Onder meer met een tekstbord bij de Vechtbrug worden schippers gemaand zich aan de geldende snelheid- en veiligheidsregels te houden.

Groene Punt
'De Vecht is van ons allemaal', claimden Weespers met een spandoek op de Groene Punt afgelopen maandag intussen. Hiermee is helder dat veel Weespers snakken naar een frisse duik in de Vecht. Eén van de populairste zwemplekken is bij de Groene Punt. Burgemeester Van Bochove liet onlangs weten dat je hier beter niet kunt zwemmen, aangezien het hier een komen en gaan is van scheepvaartverkeer. Hij beseft dat de verleiding groot is, maar het is simpel: het mag hier gewoon niet. En dat stuit dan weer tegen de borst van veel Weespers, die menen dat de Vecht van iedereen is. Met het stille protest als gevolg.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant