Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

'Loket in Weesp, daar houden we Amsterdam aan'

Algemeen

WEESP - In het stadhuis en het stadskantoor van Weesp staat de komende maanden veel in het teken van de ambtelijke fusie met Amsterdam.

"We werken er hard aan", zegt burgemeester Bas Jan van Bochove over het stappenplan dat leidt tot de ambtelijke fusie per april 2019. De opdracht valt in twee delen uiteen. Ten eerste moeten alle medewerkers van de gemeente Weesp op een goede manier in de gemeentelijke organisatie van Amsterdam worden ingepast. Deel twee is uitvinden hoe het college van de gemeenteraad van Weesp op een adequate manier worden gediend door het 'nieuwe' ambtelijke apparaat. "Want we blijven, vooralsnog, gewoon een zelfstandige gemeente", zo memoreert Van Bochove nog maar eens. De ambtelijke fusie is namelijk wat anders dan de bestuurlijke fusie, die pas in 2022 of in 2026 plaatsvindt. Pas dan valt Weesp onder Amsterdam.

Dicht bij de mensen
De vraag is wat de inwoners van Weesp zullen merken van de ambtelijke fusie. Dat hangt volgens de burgemeester voor een belangrijk deel af van wat beide steden afspreken over zaken als: waar komen de loketten, waar vraag je een bouwvergunning aan, wie kan je bellen als je een vraag hebt? "Je wilt dat het liefst zo dicht mogelijk bij de mensen organiseren. Hoe dat precies uitpakt, is onderwerp van gesprek. Amsterdam heeft gezegd dat het loket hier openblijft, dus daar zullen we ze aan houden."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant