Afbeelding

'Weesp kan nog wel even alleen door'

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

Weesp kan voorlopig nog wel even zelfstandig door en komt dus zonder fusie niet direct in de problemen. Dat heeft burgemeester Horseling op Radio Weesp laten weten. De gemeente heeft nog geen antwoord gehad op de brandbrief naar minister Donner over de geplande gemeentelijke herindeling met Muiden, Naarden en Bussum.

Volgens Horseling is de bestuurskracht van de stad in de afgelopen jaren gegroeid, maar blijft het wenselijk dat met een fusie de kracht wordt vergroot. In Weesp staan de komende jaren een aantal grote projecten, zoals de Bloemendalerpolder, op stapel waarbij specialistische kennis nodig is.

Donner is deze week naar de Antillen en komt dus op zijn vroegst volgende week met zijn advies naar de Tweede Kamer over de fusie. “Ik weet het echt niet meer wat het gaat worden en ik wacht af. Maar dat gaat met pijn aan mijn hart. Het duurt allemaal veel te lang”, aldus Horseling. Weesp wil nog steeds fuseren met Muiden, Naarden en Bussum. Die willen dat niet meer en voeren onderling overleg over een fusie zonder Weesp. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant