Afbeelding
Foto: Frank Verhoef

Boten speuren Amsterdam-Rijnkanaal af naar verdwenen man

Politie

WEESP - Zoekteams hebben afgelopen weekend op het Amsterdam-Rijnkanaal langs Weesp gezocht naar de al een half jaar geleden verdwenen Jeroen de Wit uit Leimuiden.

Met meerdere duikers en boten werden afgelopen weekend plekken afgezocht waar eerder met sonarboten auto's waren gevonden. Er werd rond Weesp gezocht zonder concreet vermoeden dat Jeroen hier ook daadwerkelijk gevonden gaat worden. "Jeroen komt uit Leimuiden. Het afgelopen half jaar hebben we daar letterlijk alles al afgezocht. Het vermoeden bestaat dat Jeroen met de auto het water in gereden is. Daarom vergroten we het zoekgebied. Het Amsterdam-Rijnkanaal is één van de opties", vertelt Esther van Neerbos van Signi Zoekhonden, dat eerder ook succesvol zocht naar de vermiste Weesper Oskar van Alphen.

De duikteams kregen de plaatsen van de auto's door van Rijkswaterstaat. Zorgvuldig werden de plekken één voor één afgezocht. "We hebben de drie auto's inderdaad gevonden, maar er bleek er geen een van Jeroen. We hebben van de auto's wel de kentekens genoteerd. De politie kan daarmee weer controleren of de auto's niet gebruikt zijn bij inbraken of andere misdrijven. De auto's worden later weggehaald."

De zoektocht naar Jeroen gaat de komende weken gewoon door. Komend weekend wordt er weer op het Amsterdam-Rijnkanaal gezocht. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant