De viering van Internationale Vrouwendag in 2017.
De viering van Internationale Vrouwendag in 2017. Foto: Ruth van Kessel
Voor elkaar

Vrouwen van Weesp

Zorg


door Marieke van Veen

Vrouwen helpen andere vrouwen met vergroten van zelfredzaamheid 

WEESP Stichting Vrouwen van Weesp stimuleert en ontwikkelt de integratie en participatie van nieuwe Nederlandse vrouwen (met een oorsprong in het buitenland), die in Weesp of omgeving zijn komen wonen. Voorzitter Fahima Popal maakt het nieuwe jaarprogramma bekend.

Het idee achter Vrouwen van Weesp?
"In Weesp wonen steeds meer vrouwen van verschillende nationaliteiten. Om als gelijkwaardige medeburger in de Nederlandse samenleving te kunnen functioneren, is het van belang dat deze vrouwen zich bewust zijn van hun positie in de Nederlandse maatschappij. De Stichting Vrouwen van Weesp is een organisatie opgericht door vrouwen en voor vrouwen en is daardoor in staat de doelgroep optimaal te bereiken. De stichting baseert zich op het principe van volstrekte neutraliteit en onpartijdigheid ten aanzien van etniciteit, nationaliteit, religie, levensbeschouwing, politieke kleur en economische en sociale achtergrond."

Op welke manieren staat de stichting de doelgroep bij?
"Onder meer met inloopspreekuren, praatgroepen, cursussen en (thema)bijeenkomsten. Het kantoor van Vrouwen van Weesp, in gebouw Papelaan 99, is elke maandag van 13.00 tot 15.00 uur en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur geopend. Ze kunnen via ons een taalcursus volgen of meedoen aan zwemlessen. Twee keer per maand hebben we op woensdagochtend een praatgroep en op donderdagochtend is er 'bewegen op muziek'. Daarnaast hebben we twee keer per maand leerzame avondbijeenkomsten met gastsprekers of een mooie film."

Van taalcursussen en zwemles tot thema-avonden en Sinterklaas

Welke thema's komen zoal voorbij?
"Aanstaande donderdag staan we eerst met een kraam op de Verenigingenmarkt van het Sluis- en Bruggenfeest. Dan beginnen we woensdag 12 september met een thema-avond over assertiviteit met Willemien Posthumus. Woensdag 26 september houden we een avond over natuurlijke geneeswijzen met Luba Falinskaya. Woensdag 10 oktober komt Dorien in 't Hout vertellen hoe de wijsheidskaarten van Caroline Myss je kunnen helpen. Woensdag 31 oktober houden we een filmavond/muziekavond. Woensdag 14 november staat in het teken van 'Nederland Leest'. Woensdag 28 november staan we stil bij de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen. En woensdag 5 december vieren we Sinterklaas! Deze thema-avonden beginnen steeds om 19.00 uur. De entree is gratis en iedere vrouw uit Weesp is welkom. Door te komen toon je bovendien solidariteit."

Fahima Popal: 06-43981582

SV.vW@hotmail.com

www.vrouwenvanweesp.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant