Afbeelding
Advertentie

Nog op vakantie? Ga fietsen in de nazomer!

B2b

Een dagje fietsen op de Veluwe? Of juist een fietsvakantie in het buitenland? Fietsvakanties zijn ongekend populair. Het najaar is een heerlijke periode om op fietsvakantie te gaan. Niet alleen kan het dan nog heel mooi weer zijn, ook is de veranderende natuur prachtig om te aanschouwen. U heeft bij een fietsvakantie vaak de mogelijkheid om een fiets te huren, maar u kunt ook uw eigen fiets meenemen. Als u een eigen fiets meeneemt heeft u wel een fietsendrager nodig, en dus een trekhaak onder de auto. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over uw vakantie en welke voorbereidingen er nodig zijn. 

Ontdek de mooiste plekken op een gezonde manier

Op de fiets kunt op een actieve manier de omgeving verkennen. Een fietsvakantie is gezond en sluit aan bij de gezondheidstrend, want u bent in beweging, u heeft vrijheid, u bent buiten (gezond voor de geest) en ziet veel van de omgeving. U kunt kiezen voor een vakantie met een vastgesteld programma of zelf routes gaan uitstippelen, zoals bijvoorbeeld met een fietsknooppuntenplanner. Fietsroutes zijn vaak zo uitgewerkt dat u langs bijzondere plekken komt. U komt ook op plekken waar u met de auto helemaal niet kunt komen.

Met welke fiets gaat u op reis?
Aan fietsen geen gebrek. U kunt kiezen voor een elektrische fiets, tourfiets of trekkingfiets, hybridefietsen (kruising tussen stadsfiets en mountainbike), mountainbike of een racefiets. Tegenwoordig is bijna iedere soort fiets ook met trapondersteuning te verkrijgen. Elektrische fietsen zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Ze zijn dan ook niet meer weg te denken. Fietsen met ondersteuning is ook ideaal voor als u  gaat fietsen in bergen of in een heuvellandschap. Met een e-bike kunt u veel langere afstanden afleggen, zonder dat u moe wordt.

Fietsvakantie met de auto
Heeft u nog geen trekhaak onder de auto? Dan is de eerste stap natuurlijk om een trekhaak te laten monteren. Misschien vindt u  dat een trekhaak afbreuk doet aan het design van uw auto. In dat geval behoort een afneembare trekhaak tot de mogelijkheden. Voor elektrische fietsen bestaat er een speciale fietsendrager. Deze is steviger en kan meer gewicht dragen. Soms heeft de drager een oprijplaat. Bovendien zijn er ook nog dragers die u kan inklappen en zo makkelijk kan opbergen.

Heeft u plannen voor een fietsvakantie?
Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg. Allemaal landen in Europa met schitterende fietsroutes. Ook Nederland heeft heel veel moois te bieden. Waar u ook heen wilt, laten we aan u over. Trekhaken.nl helpt u in ieder geval graag op weg. Als u nu kiest voor een trekhaakmontage bieden we u nu voor een aantrekkelijk bedrag een fietsendrager aan. Bij ons kunt u ook fietsendragers bestellen die nagenoeg op iedere trekhaak passen. Als u in de toekomst een andere auto koopt, is de kans heel groot dat de fietsendrager weer op de andere trekhaak past. Bel voor de mogelijkheden naar 076-5725004. Ook voor een trekhaakmontage in Weesp en omgeving hebben wij partners die een trekhaak voor u kunnen monteren.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant