Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Wachten op station Weesp moet straks een stuk aangenamer worden

B2b

WEESP - Wachten op de trein in Weesp wordt over een tijdje een stuk aangenamer: NS heeft plannen om de kiosk in de stationshal om te bouwen naar een 'StationsHuiskamer'. Eind dit jaar of begin volgend jaar moet dat gebeuren.

Het Stationsplein is al opgeknapt, het NS-station zelf is binnenkort ook aan de beurt, vertelt stationsmanager Jipke van 't Veen. "In een reizigersenquête die onder reizigers in Weesp in 2017 is gehouden, kregen de voorzieningen in Weesp best goede cijfers. Maar we willen het nog beter maken."

Als alles volgens de planning verloopt wordt de kiosk in het station eind dit jaar of het eerste kwartaal van 2019 verbouwd. Ook de naastgelegen ruimte, waar in het verleden de kiosk zat, wordt er dan bij getrokken. Op diverse kleine stations wordt de kiosk omgebouwd tot een StationsHuiskamer. "Hier kunnen reizigers terecht voor drankjes, broodjes en snacks. Daarnaast is het een plek waar reizigers prettig kunnen wachten met actuele reisinformatie en vaak ook zicht op de trein. Er is waar mogelijk gratis wifi en er zijn extra stopcontacten om bijvoorbeeld een mobiele telefoon op te laden of even te werken of te studeren."

Aanspreekpunt
Met de StationsHuiskamer wil de NS inspelen op de behoefte van de reiziger om ook op een klein station op een prettige plek te verblijven. De medewerkers van de kiosk worden gastvrouwen en gastheren van de StationsHuiskamer en een belangrijk aanspreekpunt voor de reizigers. Tot 2020 zullen er zo'n 30 kiosken omgebouwd worden naar een StationsHuiskamer op met name de kleinere stations.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant