Weesper sport van dit weekend

Algemeen

Rode kaart nekt MHCW
Een rode kaart heeft MHCW zondag de das om gedaan tegen Hilversum. De Weespers speelden een overwegend sterke wedstrijd, maar delfden met een man minder het onderspit: 3-1.

MHCW kon goed tegenstand bieden aan het hoger geklasseerde Hilversum. De stugge opponent had het vaak moeilijk met het spel van de Weespers. Dat Jordan van Heerden kon scoren voor MHCW was een goede beloning na het harde werken van de Weespers. Ook nadat Dave van Spankeren met twee keer geel wat gemakkelijk het veld af werd gestuurd kon MHCW een 1-1 stand lang vasthouden. Toch doorbrak Hilversum voor het laatste fluitsignaal het sterke spel van MHCW en trok het de zege naar zich toe.
 
"Zo'n onterechte rode kaart beslist de wedstrijd, anders hadden we zeker een goed resultaat behaald", aldus trainster Elmarie Ferreira. "Dat de scheidsrechter de kaart toch geeft is een schande."
 
We HaVe pakt eerste punten
We HaVe heeft de eerste punten gepakt. De Weesper handballers wonnen zaterdagavond met 17-26 van HVBS en deden daardoor goede zaken tegen degradatie. We HaVe maakte goed gebruik van het feit dat HVBS gehavend was. Dat leverde de Weespers de overhand op, maar nonchalance speelde vaak parten. HVBS zorgde daardoor vaak voor een tegenstoot, maar We HaVe greep de tweede helft alsnog de macht.
 
Handbalsters delen punten
We HaVe heeft zondag een punt gepakt tegen het lastige VOS. De Weespers, met een aantal zieke speelsters, deelden met 16-16 de punten. Vooral de openingsfase was het wat trage spel van de strijdmachten goed te zien. We HaVe leek met sterke aanvallen toch de boventoon te voeren, maar leverde vooral verdedigend in. Na de rust (16-16) was het spelbeeld nauwelijks anders en moest We HaVe genoegen nemen met een punt.
 
Argus komt net tekort
Ondanks sterk korfbal heeft Argus zaterdag een nederlaag geleden tegen SDO. De Weesper korfballers boden goed partij, maar kwamen met 10-13 net tekort. Argus leek geen schim meer van de weerloze degradant van het zaalseizoen. Met zowel technisch als tactisch goed korfbal konden de Weespers het SDO lang moeilijk maken. Dat Argus het duel toch verloor kwam vooral door sterk spel van SDO op de wat mindere momenten van de Weespers.
 
Oberon geen partij voor Afas-LEOS
Zonder ook maar echt tegenstand te bieden hebben de volleyballers van Oberon verloren van Afas-LEOS. De Weespers delfden met 3-1 het onderspit. Oberon stond vooral de openingsfase zwaar onder druk. Met 25-10 en 25-15 was Afas-LEOS veel sterker en pakte het gemakkelijk de voorsprong. Oberon kon daarna met 18-25 wat terug doen, maar verloor de laatste set met 25-14 het uitzicht op een tiebreak. Dat laatste was ook niet verdiend geweest.
 
Volleybalsters doen goede zaken
Zoals het er zich laat aanzien kunnen de volleybalsters van Oberon de play-offs voor  promotie nauwelijks nog mislopen. De Weespers deden goede zaken door met 0-4 te winnen van Sovoco. Op volle sterkte kon Oberon vrij spelen en wisselen en het was met name aanvallend en serverend veel sterker dan de jonge tegenstanders. De setstanden 4-25, 14-25, 11-25 en 13-25 spraken boekdelen. Oberon was veel te sterk voor het matige Sovoco.
 
VZC&EP te sterk voor Triton
Vooral door het vele missen van kansen en stomme overtredingen heeft Triton zaterdag verloren van VZC&EP. De Weesper waterpoloërs moesten met 9-5 de meerdere erkennen. VZC&EP maakte het Triton vanaf de eerste minuut lastig. De opponent speelde een sterke wedstrijd en zette Triton vaak vast. Doordat Triton ook veel kansen miste, was de strijd snel gestreden. Stan den Hartog (2x), Jasper Versteeg en Jeroen van der Vliet (2x) scoorden wel.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant