Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Steff Overmars voltooit trilogie op WeesperNieuws Triatlon

Sport

WEESP - En dat is drie! Hilversummer Steff Overmars won zondag voor de derde keer op rij de WeesperNieuws Triatlon. Daarmee is hij nog niet tevreden.

Overmars kwam als eerste uit het water na de 1 kilometer zwemmen. In de wisselzone experimenteerde hij wat, waardoor hij wat tijd verloor op de eerste wissel. Dat kon hij zich permitteren, want op het fietsonderdeel (40 km) kon hij de koppositie snel heroveren. Tim en Daan Jacobs en Martijn Boot konden enigszins volgen. 

Op het loopparcours (10 km) hoefde Overmars zich niet bovenmatig in te spannen om zijn derde overwinning te boeken. Maar hij is er nog niet. "Als oud-Weesper wil ik nu ook graag recordhouder worden. Machiel Ittmann won hier ook drie keer, dus ik wil deze wedstrijd vier keer winnen", zo ligt de ambitie voor 2019 al vast.

Tweede plaats
Daan en Tim Jacobs maakten er een spannende strijd van om de tweede plaats. Beide Weespers (vanwege studie momenteel woonachtig in Enschede) gingen lang gelijk op, maar in de laatste loopronde liep Daan uit. Hij werd tweede, Tim derde. Martijn Boot uit Almere werd vierde.

De sportieve broedertwist van de tria-tweeling Daan en Tim Jacobs 

Snelste Weesper
Voor Barry Dooper was het pas de eerste wedstrijd van het seizoen. Hij werd vijfde - en daarmee voor de tiende keer de snelste Weesper. "Die tiende titel wilde ik graag nog even meepikken", zei hij trots. Dennis Roeloffzen uit Weesp finishte op minder dan één minuut van Dooper. Een uitstekend debuut dus voor deze Trivana-atleet. 

Aanmoedigingen voor Barry Dooper

Deborah Schouten 
Het was best pittig", zo blikte Deborah Schouten terug op haar overwinning bij de vrouwen. Ze had in de afgelopen weken de luwte opgezocht want "er staat toch wel wat druk op". Het zwemmen ging niet naar haar zin en op de fiets moest Deborah flink aanzetten om in een goede uitgangspositie te blijven. "Het hardlopen is mijn ding - en dat ging heel lekker." Paula van der Pouw werd tweede.

Tweede serie
In de tweede serie wonnen Marc Aubel en Anna Morsink, beiden uit Weesp.

Deborah Schouten op weg naar de overwinning bij de vrouwen

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant