Over een jaar bestaat het rechterpand ook uit appartementen.
Over een jaar bestaat het rechterpand ook uit appartementen. Foto: Marieke van Veen

Nog eens 32 appartementen aan de Amstellandlaan

Buurt / wijk

WEESP-  Wie ernaast heeft gevist in 2017 krijgt in 2019 een nieuwe kans: er wordt ook een tweede kantoorpand aan de Amstellandlaan omgevormd tot appartementen. 

De 34 appartementen van fase 1 waren vorig jaar binnen no time verkocht. Niet alleen de bewoners zijn blij met hun nieuwe huis, ook veel Weespers vinden het een goede zaak dat de afgedankte kantoorpanden aan de Amstellandlaan een tweede leven krijgen als wooncomplex. De transformatie heeft deze locatie, toch een beetje een uithoek van Weesp, behoorlijk opgefrist.

Er komen straks nog eens 32 appartementen bij, vertelt Ronald Lindenberg van Buro Ton Hol, dat de bouwkundige uitwerking, vergunningen en dergelijke voor zijn rekening neemt. De aanpak is grotendeels hetzelfde als bij het eerste pand. Op het bedrijfspand komt een extra bouwlaag en de buitenkant wordt wit. De kamers komen in de bestaande kantoorruimtes. Er hoeven dus geen tussenmuren gesloopt of gebouwd te worden. Elke woning krijgt een diep en een ondiep balkon. Die balkons worden verspringend geplaatst voor een speels effect. De diepe balkons krijgen bovendien een glazen schuifpui, wat voor veel licht in huis zorgt. De appartementen hebben een woonkamer van zeven bij tien meter met een open keuken, een badkamer met toilet en twee slaapkamers.

Verschillen met de eerste fase
Er zijn twee verschillen met fase 1. De nieuwe appartementen krijgen wel een berging en opslagruimte binnenshuis. Dat was in fase 1 eigenlijk ook de bedoeling, maar dat idee is toen geschrapt om extra woningen te kunnen realiseren. Tweede verschil is dat bij het tweede complex een extra parkeervoorziening voor de deur komt.

De aannemer is inmiddels begonnen met de transformatie. Het werk moet over een jaar klaar zijn. Het is nog onzeker of het huur- of koopwoningen worden, dat hangt af van de markt tegen die tijd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant