Minister Donner sprak eerder dit jaar Weesper raadsleden over de fusie
Minister Donner sprak eerder dit jaar Weesper raadsleden over de fusie

Besluit herindeling opnieuw uitgesteld

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

De Ministerraad heeft vrijdag geen besluit genomen over de herindeling van Weesp, Muiden, Naarden en Bussum. Het onderwerp is besproken en toch weer van de agenda gehaald. Zo meldt een woordvoerder van minister Donner.

Wel wil de minister op korte termijn de betrokken gemeenten informeren over de voortgang van het fusievoorstel. Wat dat betekent is nog niet duidelijk. Het stadsbestuur van Weesp wachtte vrijdag in spanning af wat de Ministerraad zou brengen en betreurt dat er nog steeds geen duidelijkheid is in deze langslepende kwestie. 

Burgemeester Horseling reageert teleurgesteld op het uitstel. "Wij overwegen op korte termijn een gesprek een gesprek met de minister aan te gaan", aldus de burgemeester op Radio Weesp. 

Er ligt al sinds juli 2009 een wetsvoorstel om de vier gemeenten samen te voegen. Omdat Bussum daar mordicus tegen is, was er onvoldoende steun van de Tweede Kamer voor dit voorstel. Om die reden heeft het kabinet het voorstel nog steeds niet ingediend. De kabinetscrisis en veranderende standpunten van Naarden, Bussum en Muiden hebben voor verdere vertraging gezorgd.

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant