Weesper sport van dit weekend

FC Weesp pakt punt op FC Abcoude

Een belangrijk punt zondag voor FC Weesp. Waar het elftal de punten hard nodig heeft tegen degradatie, bleven FC Weesp en FC Abcoude steken op 2-2.

Ondanks sterk spel van FC Weesp was het FC Abcoude dat de boventoon voerde. De sterke opponent kwam vroeg op voorsprong, Michel Lion kon echter nog voor de rust voor de gelijkmaker zorgen. Ook na de rust bleeft FC Weesp werken voor de belangrijke punten. Ook toen had FC Abcoude het soms moeilijk. FC Abcoude zorgde echter na rust meteen weer voor de voorsprong. Wederom kon FC Weesp karakter tonen en door een treffer van Ramon Westland op gelijke hoogte komen. Voor het laatste fluitsignaal kreeg FC Weesp kansen op een zege, maar dat kon het elftal niet waarmaken.

Povere puntendeling zaterdagelftal

Met nog drie wedstrijden te gaan mag het zaterdagelftal van FC Weesp dan wel veilig zijn voor lijfsbehoud, met veel vertrouwen wordt er niet gevoetbald. FC Weesp stapte zaterdag tegen Kockengen na een pover duel met 0-0 van het veld af.

FC Weesp en Kockengen konden het publiek nauwelijks doen opveren. Met matig voetbal speelde de wedstrijd vooral af op het middenveld. Tot echt grote kansen kwam het nauwelijks. Toch zullen maar weinig supporters malen om het resultaat van de wedstrijd tegen Kockengen. Voorop staat dat
FC Weesp ook volgend seizoen op het niveau van de derde klasse voetbalt. Met de handhaving realiseert trainer Ben Vis z'n doelstellingen voor het seizoen. De oefenmeester opteerde na z'n aanstelling als trainer van FC Weesp voor een plek als middenmoter. FC Weesp debuteerde na promotie vorig seizoen op het niveau van de derde klasse.

Doelpuntenregen MHCW

Een bizarre wedstrijd zondag tussen MHCW en Zoetermeer. De Weesper hockeyers trokken na een ware doelpuntenregen aan het langste eind: 7-5.

Vooral de eerste helft hoefde MHCW niets te vrezen van Zoetermeer. De Weespers waren op alle fronten sterker en konden vooral door sterk spel van Dave van Spankeren en Jordan van Heerden een 5-0 voorsprong pakken. Door vooral benutte strafcorners kwam Zoetermeer na rust terug. Zoetermeer werd na de rust terug op niveau geholpen door terechte en onterechte strafcorners. Dat zorgde ervoor dat MHCW opnieuw druk moest zetten voor de overwinning. MHCW toonde karakter en kon de wedstrijd alsnog beslissen.

Hockeysters werken aan doelsaldo

Zonder ook maar een moment gevaar te lopen heeft MHCW zondag gewonnen van Leidse Studs. De lager geklasseerde opponent kon geen vuist maken tegen de Weesper hockeysters en zagen na afloop
7-0 op het scorebord staan.

MHCW speelde een sterke wedstrijd en kreeg vanaf de eerste minuut veel ruimte van Leidse Studs. Dat zorgde ervoor dat de wedstrijd na één speelhelft met 3-0 al beslist was. Na rust bouwde MHCW verder. Leidse Studs kon de verwachtingen ook na de thee niet waarmaken. MHCW kon daardoor zonder te verdedigen gemakkelijk werken aan het doelsaldo. Met treffers van Anouk Dobber (3x), Claire Delsman (2x), Merel van Kassel en Lisa Rietveld schroefde MHCW de productie hoog op.

Sterk We HaVe delft onderspit

Ondanks een goede wedstrijd heeft We HaVe zondag verloren van koploper Havas. De Weesper handballers moesten met
25-31 buigen voor de voornaamste titelkandidaat.

Zeker de eerste helft was het vooral We HaVe dat het spel maakte. Havas had veel moeite met de druk van de Weespers, maar pakten voor rust wel de 13-16 voorsprong. Na rust was er geen verandering. Havas toonde met goed handbal veerkracht.

Nederlaag handbalsters

Als voornaamste kampioenskandidaat heeft Havas zondag korte metten gemaakt met de handbalsters van We HaVe. De Weespers hadden geen moment de overhand en verloren flink: 15-31.

We HaVe moest vooral verdedigen en kreeg veel druk van Havas, dat op alle fronten beter was. Al na de eerste helft leek het duel met 5-15 beslist. Ook na rust kon We HaVe het spel niet maken, waardoor Havas meer afstand kon nemen op de ranglijst.

Oberon pakt zege

Slechts één set kreeg Oberon echt tegenstand van Touché '86 vrijdag. De Weesper volleyballers versloegen de nummer voorlaatst met 3-1.

Oberon toonde vanaf de eerste minuut aan beter te zijn dan Touché '86, maar kregen vooral de openingsfase nog veel tegendruk. Met moeite pakte Oberon met 25-23 de eerste set, de tweede ging met 12-25 zelfs verloren. De Weespers pakten toch de volle winst door met 25-17 en 25-13 toe te slaan.

Volleybalsters naar play-offs

Door een knappe tweede plaats maken de volleybalsters van Oberon nog altijd kans op promotie. De Weespers maakten vrijdag met 4-0 gehakt van Afas-LEOS.

Oberon deed wat het moest doen en versloeg Afas-LEOS op alle fronten. Vooral de kleine kans op een kampioenschap sterkte de volleybalsters. De Weespers versloegen Afas-LEOS met 25-15, 25-17, 25-7 en 25-7, maar kwamen een punt tekort op Huizen voor de titel. Over twee weken speelt Oberon play-offs.

Triton overtuigt tegen Alliance

Triton heeft zaterdag goede zaken gedaan voor de tweede plaats. Tegen het lager geklasseerde Alliance maakten de Weesper waterpoloërs geen fouten: 9-5.

De Weesper waterpoloërs liepen het leeuwendeel van de wedstrijd nauwelijks tegen problemen aan. Na de derde periode leek het duel al beslist. Alliance kon vooral de vierde periode nog wat terug doen, maar Triton hield de teugels goed vast en liet de overwinning niet in gevaar komen.