Een goede buur....leent zijn kantine uit om Burendag te vieren.
Een goede buur....leent zijn kantine uit om Burendag te vieren.

Buren vieren Burendag bij... de buren

Buurt / wijk

WEESP - Even dreigde de allereerste burendag voor de buren van de 6 Weesper Straatjes in het water te vallen afgelopen zaterdag. Alles stond klaar, maar het bleef maar regenen. Het feest kon gelukkig droog worden voortgezet bij de buren, in de kantine van FC Weesp.

In de 6 Weesper Straatjes was een hoop werk gemaakt van de eerste burendag in de nieuwe wijk. Kramen met allerlei hapjes gemaakt door de bewoners, een springkussen, biertafels, een frietkraam, spelletjes, knutselspullen, alles was vroeg in de ochtend opgebouwd. Maar daarna bleef het maar regenen en het feest dreigde te verregenen voor de 200 buren.

Kantine
Een van de buurtbewoners zag de warme, droge kantine van buurman FC Weesp en ging vragen of het feest daar niet mocht worden voortgezet. En dat mocht.

Goede buur
"Een goede buur is beter dan een verre vriend, dat hebben we bij FC Weesp goed begrepen", aldus het bestuur van FC Weesp, dat niet lang na hoefde te denken om aan het verzoek van de buren gehoor te geven en het buurtfeest zo te redden door de kantine na het voetbalprogramma ter beschikking te stellen aan de buren.

Open armen
"De club wilde ons met open armen ontvangen en we mochten onze hapjes, knutselspullen en zakken friet meenemen. Dus hop met meer dan 200 man de spullen opgepakt en naar de voetbalclub. Lekker warm en droog. Hulde aan de gastvrijheid en de barmannen, die hebben heel veel mensen blij gemaakt!", aldus buurtbewoner Tamara Schipper.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant