Ook afgelopen zaterdag werden tijdens de 'Weesp doet Goed'-dag Weesper Maatjes geworven op het plein bij Blokker.
Ook afgelopen zaterdag werden tijdens de 'Weesp doet Goed'-dag Weesper Maatjes geworven op het plein bij Blokker. Foto: Hans Peijs

Tot nu toe vijftig nieuwe Weesper Maatjes

Zorg

WEESP - Alles bij elkaar hebben zich tot nu rond vijftig Weesper Maatjes aangemeld om andere Weespers te helpen of om af en toe een bezoek te brengen om de eenzaamheid te verdrijven. En de teller loopt door, want aan het einde van deze maand is er nog een open dag en op 7 december is er de Dag van de Vrijwilliger en ook dan worden nog maatjes geworven.

Vrijwilligersorganisatie Versa is blij met dit resultaat. De afgelopen weken is er hard aan getrokken om meer maatjes te krijgen en al die inspanningen genereren succes. Volgens Pietje Vlot van Versa is het aandeel vrouwen-mannen ongeveer 50-50 en haar valt verder op dat ook veel jonge Weespers, onder wie studenten, zich hebben aangemeld om er voor een ander te zijn.

Nieuwe contacten
Nieuwe maatjes willen vooral nieuwe Weespers helpen met de Nederlandse taal (taalmaatje) of minimaal één keer in de week iemand die daarom zit te springen een bezoek brengen. "Een bezoekmaatje kan zelf zijn tijd indelen en dat vinden veel mensen fijn", zegt Vlot, die verder de samenwerking met Weesp Marketing rond de 'Weesp doet Goed'-dag roemt. Naast het nuttigen van een (gratis) hapje of drankje uit de Syrische, Marokkaanse, Turkse, Eritrese, Surinaamse en Nederlandse keuken konden hier ook volop nieuwe contacten worden gelegd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant