Afbeelding
Foto: André Verheul

Afwachten hoe Landscroon beschermd wordt

Politiek

WEESP - Er wordt achter de schermen nog eens goed gekeken hoe begraafplaats Landscroon aan de Korte Muiderweg het best beschermd kan worden. Dat stelt wethouder John Vos na vragen van GroenLinks. 

De Historische Kring Weesp brak afgelopen februari nog een lans voor een monumentenstatus voor Landscroon. Argument was dat Landscroon de laatste rustplaats is van vele Weespers, onder wie zij die in het verleden van grote betekenis voor de stad zijn geweest, zoals de cacaofamilie Van Houten en Weesps allereerste burgemeester Barend Peelen. De Historische Kring Weesp noemt Landscroon een 'verstild monument'. 

Het verzoek van de Historische Kring Weesp was aanleiding voor de gemeente om een monumentenstatus voor de begraafplaats eens te onderzoeken. De monumentenstatus is er nog altijd niet. Volgens wethouder Vos wordt er nog gekeken naar de vorm van bescherming. "We kunnen het doen met een monumentenstatus, maar misschien is het wel beter om het met een beschermd bestemmingsplan te doen. De erfgoedambtenaar van de gemeente is dat momenteel aan het onderzoeken", aldus Vos. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant