Dit is uit de visie van 2010. Waar willen we nu naar toe?
Dit is uit de visie van 2010. Waar willen we nu naar toe? Foto: KuiperCompagnons

Wat zullen we doen met hoek Rijnkade Amstellandlaan?

Buurt / wijk

WEESP - Stijlvolle woningen met fraai uitzicht over het Amsterdam-Rijnkanaal. Ze staan in een acht jaar oude visie voor de Rijnkade in Weesp, maar ze zijn nooit gebouwd. Nu heeft het stadsbestuur aan omwonenden en ondernemers gevraagd om met ideeën voor een nieuwe visie te komen.

"Het werden twee drukbezochte avonden met levendige discussies", aldus wethouder John Vos (WSP) in ons wekelijks gesprek met B&W. 

Wonen, werken...
De omwonenden en betrokken ondernemers brainstormden over wat je allemaal wel en niet kan doen met de Rijnkade en de Amstellandlaan: van Hagen tot de voormalige Taxicentrale. Hun ideeën moeten leiden tot een nieuwe visie voor herontwikkeling van dit gebied. Veel genoemd: wonen, werken, nautische activiteiten, misschien een buurtwinkel. Daarmee blijft deze participatieronde overigens dicht bij de bestaande, niet uitgevoerde visie.

Keuzes maken
"Een ding is zeker: alles wat is genoemd kan niet allemaal tegelijk worden uitgevoerd", zegt Vos. "Er zullen keuzes moeten worden gemaakt."

Soep koken
Dat gaat volgens een nieuwe aanpak. De opbrengst van de twee avonden wordt nu door op het stadhuis tot een stedenbouwkundig voorstel gesmeed. Zoals Vos het zegt: "Van alle ingrediënten gaan onze ambtenaren proberen een soep te koken." Nieuw is dat de wethouder die soep eerst laten proeven door de omgeving om hem daarna pas voor te schotelen aan de gemeenteraad.

Les geleerd
Daarmee lijkt hij een les van eerdere projecten (crematorium, terrassen) te hebben geleerd, toen inwoners na de eerste participatieronde het gevoel kregen dat er maar weinig met hun input was gedaan.

Beluister hier het gesprek met de wethouder. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant