Afbeelding

Buurtgenoten pedoseksueel manen burgemeester tot verdere actie

Algemeen Dossier: Ontuchtpleger

De burgemeester moet ervoor zorgen dat de Weesper die veroordeeld is voor ontucht niet terugkeert in de buurt. Die dringende boodschap gaven de circa 70 buurtbewoners mee die dinsdagavond een informatieavond bezochten.

De gemeente had die avond belegd omdat de pedoseksueel binnenkort terugkeert van zijn gevangenisstraf en weer naast zijn slachtoffer kan wonen, een minderjarige buurjongen en het gezin waar deze jongen deel van uitmaakt.

Burgemeester Horseling vertelde dat hij de man zal proberen te bewegen om te verhuizen. Maar dat zou alleen op basis van vrijwilligheid kunnen. Dat vinden de bewoners veel te mager. Eén van de bewoners stelde dat er mogelijk ook juridische mogelijkheden zijn om een verhuizing af te dwingen. Volgens de burgemeester zijn die mogelijkheden er niet. Na herhaald aandringen van de bewoners, deed Horseling aan het einde van de avond toch de toezegging hier met enkele bewoners binnenkort verder op in te gaan.

Bij de avond waren ook jusitie, politie en GGD aanwezig om vragen te beantwoorden. De politie vertelde dat er in de bewuste wijk vaker gesurveilleerd wordt en dat de wijkagent de situatie nauwlettend volgt.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant