Kelly's team. Vanaf links: Bob Hayje, Kelly van der Laan, Sanne Henke, Elan Fraiman en Marian van der Laan.
Kelly's team. Vanaf links: Bob Hayje, Kelly van der Laan, Sanne Henke, Elan Fraiman en Marian van der Laan.

Wie het niet breed heeft, mag een outfit komen uitzoeken

Mensen

WEESP - Wie weinig te besteden heeft, moet vaak elk dubbeltje drie keer omdraaien. In de Wintertuin hoeft dat volgende maand eens een keertje niet. Kelly van der Laan komt met een Deelkast XXL in de Wintertuin

"Voor mijn verjaardag en voor Kerst kreeg ik een nieuwe outfit, maar ik droeg ook krijgertjes en kleding uit tweedehandswinkels." In het gezin waar Kelly (nu 27) opgroeide bleef er na de vaste lasten weinig over. Nieuwe kleding kon er niet altijd vanaf. Daarom kan de Weespse zich voorstellen hoe heerlijk het voor iemand met een kleine beurs moet zijn om eens zorgeloos te kunnen winkelen. 

XXL-variant
Weggeefkasten deden een paar jaar geleden hun intrede in ons land, veelal op initiatief van organisaties. De Deelkast van Kelly is een XXL-variant hierop, met de focus op kleding en schoenen. De hal van De Wintertuin staat zaterdag 17 november vol tafels en rekken met gratis kleding. Wie weinig te besteden heeft, mag een outfit komen uitzoeken.

Kelly is druk bezig met de inzameling: "Mijn berging staat inmiddels voor de helft vol, maar het liefst zou ik nog veel meer hebben. Het zou fantastisch zijn als mensen in alle leeftijden en maten straks blij naar buiten gaan." Zij hoopt dat Weespers hun kledingkasten en die van hun kinderen eens na willen lopen. Het spreekt voor zich dat het moet gaan om schone, hele en nog nette kleding. Wie wat heeft voor De Deelkast kan mailen naar dedeelkast@gmail.com. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant