Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

Brede school Weespersluis wordt duurzaam

Natuur en Milieu

WEESP - De nog te bouwen brede school voor Weespersluis wordt op alle fronten duurzaam. Dat heeft de gemeenteraad bepaald. Er wordt gekozen voor het zogenaamde 'nul op de meter'.

Dat betekent dat er straks net zoveel energie zelf wordt opgewekt als dat er door het gebouw en de gebruikers van het gebouw verbruikt wordt. Om dat te voor elkaar te boksen moeten er wel extra investeringen gedaan worden. Er moet geld komen voor onder meer een warmte-koude opslag, een laag temperatuur afgiftesysteem, warmtepompen, extra zonnepanelen en HR+++ drievoudig glas. De gemeenteraad heeft daar afgelopen donderdag extra geld voor gebudgetteerd. 

Door de keuze voor 'nul op de meter' duurt het wel wat langer voordat er gebouwd gaat worden aan de brede school. Momenteel wordt het laatste ontwerp voor het pand gemaakt. Dat moet vervolgens nog technisch worden uitgewerkt en er moet nog een aannemer aangesteld worden. Als alles volgens plan verloopt gaan de schooldeuren vanaf 2021 open. 

Fietsen wordt gestimuleerd
Naast de keuze voor 'nul op de meter' wordt de brede school ook een gezonde school: de lokale gaan voldoen aan de eisen voor de 'Frisse Scholen'. Daarnaast wordt fietsen naar school gestimuleerd door de aanleg van fietspaden, brengen met de auto wordt ontmoedigd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant