Koningin Beatrix ontvangt extra editie WeesperNieuws n.a.v. werkbezoek in Weesp (2003)
Koningin Beatrix ontvangt extra editie WeesperNieuws n.a.v. werkbezoek in Weesp (2003) Foto: rvd

20 jaar WeesperNieuws (en onze ontmoeting met de Koningin)

Algemeen

Het WeesperNieuws viert vandaag een bescheiden feestje. Het is precies 20 jaar geleden dat de allereerste editie van de krant in de bus viel. Koningin Beatrix sierde de voorpagina, wat meteen opvallend was voor de krant die alleen maar over Weesp wilde berichten. Dat zit zo...

De kop ‘Beatrix in Weesp en Muiden’ op de allereerste voorpagina verwees naar de serieuze pogingen die de Oranjevereniging Weesp in 1991 deed om Koningin Beatrix tot een bezoek aan onze stad te verleiden. Men dacht kans te maken omdat Hare Majesteit, met haar hart  voor cultuur, misschien het hernieuwde theater City of Wesopa wilde  openen.

De Koningin wees die uitnodiging beleefd af. Hoogstpersoonlijk (!) per telefoon aan toenmalig City-voorzitter Martina de Jong (inmiddels overleden).

Extra editie

Beatrix zou Weesp op 23 mei 2003 alsnog bezoeken, als onderdeel van een werkbezoek aan de regio. Het WeesperNieuws wijdde daar een extra editie aan. Iedereen die bij de krant was betrokken, heeft die dag keihard gewerkt om nog dezelfde dag het verslag in de krant te krijgen. Zo konden de Weespers dezelfde avond nog lezen hoe deze voor Weesp zo unieke dag was verlopen.

Deze supersnelle krant mocht, vers van de pers, aan de Koningin worden aangeboden. Dat gebeurde aan het einde van het werkbezoek in Blaricum. Op die voorpagina stond met dikke letters: Alstublieft Majesteit. Een kleine troost voor een dag waarop het goot van de regen.

De Koningin nam de krant met plezier in ontvangst en vulde de krantenkop aan met een hartelijk dankwoord voor de mooie ontvangst in deze regio. En ook zei dat ze dat ze de zojuist ontvangen krant met belangstelling zou lezen op de weg terug naar Huis ten Bosch. Toen ze even later achterin de door haar chauffeur gereden auto stapte, had de Koningin het WeesperNieuws inderdaad nog in haar hand.

WeesperNieuws bestaat 20 jaar
Koningin Beatrix ontvangt extra editie WeesperNieuws n.a.v. werkbezoek in Weesp
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant