Afbeelding

Brandend voorwerp door raam sportschool

Algemeen

Bij het Fitness Center Weesp aan de Amstellandlaan is in de nacht van dinsdag op woensdag rond half één een brandend voorwerp naar binnen gegooid. Een nog aanwezige medewerker zag het projectiel en wist het vuur snel te blussen. 

De toegesnelde brandweer heeft de smeulende resten gecontroleerd en de rook uit het pand geblazen met speciale apparatuur. Er raakte niemand gewond. Woensdag werd de rotzooi opgeruimd; 's middags kon een gedeelte alweer opengaan voor de sporters.

Erg geschrokken
De medewerkers zijn erg geschrokken van het voorval, meldt clubmanager Joëlle Hogenberg. Volgens haar gaat het om een jerrycan met benzine die door een stukgegooid raam naar binnen werd gewerkt. "We begrijpen absoluut niet waarom iemand dit doet. Helaas is het al de tweede keer; vorige week is op het buitenterrein ook geprobeerd iets in de brand te steken. Het meest vervelend is het voor onze klanten, die willen hier gewoon lekker sporten. We krijgen veel sportieve reacties van onze klanten, daar zijn we erg dankbaar voor. Sommigen bieden spontaan aan om te helpen met opruimen." 

De politie heeft de zaak in onderzoek. Omstanders die iets hebben gezien of gehoord worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie.

Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant