Afbeelding

Nieuwe spits gaat op 8 november op de toren

Algemeen

WEESP Op donderdag 8 november, exact twee jaar na de brand in de toren, keert de spits terug op de Laurentiuskerk. De Herengracht wordt daarvoor een aantal dagen afgesloten.

De afsluiting heeft alles te maken met de omvang van de klus en is nodig vanwege de veiligheid. Aan de overkant van de sluis, op het Achterom en de Achteromstraat, worden plekken ingericht voor toeschouwers. Kerkeigenaar Cees van Vliet zegt nauwelijks te kunnen inschatten hoe groot de belangstelling zal zijn.

Windkracht 3
Het hijsen gebeurt op 8 november, ergens tussen 11.00 en 14.00 uur. Veel hangt af van het weer. Is de verwachting dat het op 8 november harder gaat waaien dan windkracht 3, dan wordt alles uitgesteld.

Gaat het door, dan wordt de gracht afgesloten van woensdag 7 november 's ochtends tot vrijdag 9 november 's avonds. Er geldt gedurende deze dagen ook een wegsleepregeling.

Torenkrant bij het WeesperNieuws
In het WeesperNieuws van 31 oktober is een speciale bijlage over het werk aan de toren.

Interviews op WeesperNieuws Extra
Daarnaast plaatsen we in de komende dagen diverse achtergrondartikelen en interviews over de kerk en de toren op ons nieuwe kanaal WeesperNieuws Extra



9 november 2016.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant