Afbeelding

Weesper boer Boy Griffioen behoort tot 50 gamechangers

Natuur en Milieu

WEESP - Weesper boer Boy Griffioen van biologische boerderij De Groene Griffioen behoort tot de 50 gamechangers als het gaat om het hard maken voor een sterk, duurzaam en gezond voedselsysteem. De Weesper staat op de Food100, zo werd eerder deze maand bekend gemaakt. 

De Weesper behoort tot de 50 gamechangers, allemaal personen boven de 30 jaar. Boy werd daarvoor beoordeeld op vier criteria: daadkracht, innovatie, people planet profit en delen en blonk op alle vier de onderdelen uit. 

De jury kreeg Boy in het vizier door zijn werk op De Groene Griffioen aan de Lange Muiderweg, de boerderij die hij samen met zijn vrouw en vader runt. Daar worden ruim 50 koeien gemolken, waarvan een deel van de melk verwerkt wordt tot kaas en zuivel. De zelfgemaakte producten worden in de boerderijwinkel op het erf verkocht en aan winkels en horeca in de omgeving. Daarnaast komen er met regelmaat groepen langs om te leren over ambachtelijke voedselproductie en duurzaam ondernemen.

Boy reageert trots. "Wij willen graag laten zien waar je voedsel vandaan komt en wat er allemaal komt kijken bij een biologische bedrijfsvoering. Het is fijn om waardering te krijgen voor je werk. Dit krijgen we nu direct terug van onze klanten. Deze erkenning van een vakjury geeft weer een extra boost", reageert hij.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant