Afbeelding
Foto: Gemeente Weesp

Museum Weesp vertelt alles over chocolade

Cultureel

WEESP - Weesp en chocolade, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nu, vlak voor het moment dat de chocoladeletters en kerstkransjes je weer om de oren vliegen, duikt Museum Weesp in de geschiedenis van de band van Weesp met chocolade. Vlak voor het weekend opende het museum de tentoonstelling met de alleszeggende naam 'Chocolade'.

De gloednieuwe tentoonstelling van Museum Weesp werd geopend door cultuurwethouder Léon de Lange en museumconservator Lisette Zijp van Museum Weesp. De opening was een bijzondere. Zo werd er onder meer een zeldzaam promotiefilmpje uit 1934 van Van Houten vertoond, met een liedje dat maar in je hoofd blijft hangen. Na het vertonen van het filmpje werden de ramen van het museum geopend en werden de gasten verzocht muisstil te zijn. Door middel van een druk op de knop zette de wethouder het carillon in werking waar op dat moment exact hetzelfde liedje werd gespeeld als op het filmpje, maar nu hoorbaar voor heel Weesp.

De tentoonstelling 'Chocolade' toont de hele ontstaansgeschiedenis van chocolade zoals we dat nu kennen en zoomt vanzelfsprekend ook erg in op de rol van Weesp en Van Houten voor de ontwikkeling van chocolade. De tentoonstelling is te zien tot en met 22 april in Museum Weesp. Tijdens de tentoonstelling zijn er op bepaalde data bijzondere activiteiten, zoals een workshop bonbons maken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant