Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Het groene kruis staat weer op torenspits Laurentiuskerk

Buurt / wijk

WEESP - Het grote groene kruis staat weer op de torenspits van de Laurentiuskerk. Het metershoge kruis werd afgelopen week op de spits getakeld en getest. 

De torenspits staat nu, samen met het kruis, klaar om bovenop de kerk te worden gehesen. Dat gebeurt volgende week donderdag als het 25 meter hoge en 42 ton zware gevaarte met een grote kraan bovenop de 40 meter hoge kerk wordt gehesen. 

Het hijsen staat gepland voor 8 november tussen 11.00 en 14.00 uur. Veel hangt af van het weer. Is de verwachting dat het op 8 november harder gaat waaien dan windkracht 3, dan wordt alles uitgesteld. Dat besluit wordt enkele dagen eerder genomen. Gaat het door, dan wordt de Herengracht afgesloten van woensdag 7 november 's ochtends tot vrijdag 9 november 's avonds. Er geldt gedurende deze dagen ook een wegsleepregeling. De afsluiting heeft alles te maken met de omvang van de klus en is nodig vanwege de veiligheid. Aan de overkant van de sluis worden plekken ingericht voor toeschouwers.

Torenkrant bij het WeesperNieuws
Bij het WeesperNieuws van deze week zit een speciale bijlage over de bouw van de torenspits (en meer). Op de dag zelf is het hijsen van de torenspits live te volgen op WeesperNieuws.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant