Afbeelding

Carillonkwestie opnieuw in raad

Algemeen Dossier: Carillon

De gemeenteraad gaat zich opnieuw buigen over het nachtelijk carillonspel. Op het stadhuis zijn ambtenaren druk bezig om vier voorstellen voor te bereiden voor de toekomst van het nachtelijk carillonspel. Twee weken geleden oordeelde de rechtbank dat het nachtelijk gebeier uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) moet worden geschrapt. De huidige situatie kan daardoor niet blijven voortbestaan.

De vier keuzes worden volgende maand voorgelegd aan de gemeenteraad. Wat de voorstellen precies inhouden kan burgemeester Horseling op dit moment nog niet zeggen. Duidelijk is wel dat de raadsleden zich moeten uitspreken tegen of voor het ’s nachts doorspelen van het carillon. De gemeente heeft van de rechtbank zes weken gekregen om tot een besluit te komen. Dat wordt niet gehaald en daarom is er onlangs bezwaar aangetekend tegen de uitspraak van de rechtbank. “Alleen maar om tijd te winnen”, aldus Horseling.

Op dit moment valt door een aparte uitzondering in de APV het carillon buiten de Wet Geluidhinder. Tegen deze uitzondering kan geen bezwaar worden gemaakt, en dat mag niet van de rechters. De actiegroep Carillon 16 Uur Aan is al jaren bezig om het carillon tussen 23.00 en 7.00 uur te laten zwijgen. Burgemeester Horseling hoopt dat er voor de zomer duidelijkheid komt over het carillon.  

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Stadsloket Weesp vaker open Algemeen 5 aug, 09:43
Afbeelding
Bardolino Ensemble eerste concert Chamber Music Weesp Algemeen 5 aug, 08:56
Logo
Afbeelding
Proeverij de Kroon krijgt nieuwe eigenaar Algemeen 4 aug, 15:34
Afbeelding
Noord-Holland verwijdert protestvlaggen langs provinciale wegen Algemeen 4 aug, 14:00
Logo
Afbeelding
Visboer Dirk van der Plas geliefd onder bewoners Dé haringman uit Muiden stopt na 40 jaar Mensen 4 aug, 12:30
Logo
Afbeelding
Malafide loodgietersbedrijf actief in Weesp Louche loodgieter intimideert minderjarige in Weesp Algemeen 4 aug, 09:40
Logo
Afbeelding
In Weesp groeit de bevolking waarschijnlijk met 24,9 procent Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven Algemeen 3 aug, 14:55
Afbeelding
FC Weesp gaat Noord-Holland in Algemeen 3 aug, 13:21
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief