<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
In de Kerklaan wordt hard gewerkt om het probleem op te lossen.
In de Kerklaan wordt hard gewerkt om het probleem op te lossen. (Foto: Ingrid Voet)

Veel woningen zonder water

WEESP - Veel woningen in het gebied rond de Herengracht zaten zaterdag uren zonder water. Ook uit de wijk Leeuwenveld werd gemeld dat er geen water was.

Een afsluiter van de waterleiding ter hoogte van de kruising van de Kerklaan met de Herensingel was gesprongen.  Voor een deel van de getroffen huizen was bekend dat er zaterdag geen water zou zijn in verband met werkzaamheden aan de waterleiding bij de Laurentiuskerk aan de Herengracht. 

Kerklaan
In de loop van de ochtend sprong ook een afsluiting van de waterleiding in de Kerklaan, waardoor veel meer mensen, en dan zonder waarschuwing vooraf, ook uren zonder water zaten. Dat had niets te maken met het geplande werk aan de Herengracht, aldus een woordvoerder van PWN, maar was een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Er werd hard gewerkt om het probleem op te lossen en rond 15.30 uur was dat het geval.

Uit voorzorg
De waterleiding bij de kerk werd uit voorzorg verlegd om te zorgen dat er geen schade komt door de grote, zware hijskraan die donderdag 8 november de torenspits weer op de kerktoren moet hijsen. Dat werk was door PWN vooraf aangekondigd aan de betreffende bewoners en ondernemers en zou volgens de website van het waterleidingbedrijf tot ongeveer 16.00 uur moeten duren.

Vrijdag was het elders in Weesp ook al mis. Toen was de waterleiding in de Groeneweg gesprongen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.