<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: André Verheul

Kick Out Zwarte Piet wil demonstreren in Weesp

WEESP - Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) wil demonstreren tijdens de sinterklaasintocht in Weesp, dit jaar op zaterdag 17 november.

Het wordt de derde keer dat er in Weesp gedemonstreerd wordt tegen het uiterlijk van Zwarte Piet, maar voor Kick Out Zwarte Piet wordt het de eerste keer. De actiegroep was bij de vorige demonstraties niet betrokken. 

KOZP roept via haar website medestanders op zich aan te sluiten om te ageren tegen 'de racistische karikatuur zwarte piet'.

Voor een demonstratie is geen toestemming nodig van de gemeente. De gemeente wijst wel een plek aan waar de demonstranten mogen en moeten blijven. Vorig jaar was dat bij de Zwaantjesbrug, een jaar eerder naast de Grote Kerk.
KZOP laat zich op 17 en 18 november ook in 17 andere gemeenten zien.

Andere acties
Op 10 november, één week voor de intocht, gaat een groep Weespers in het centrum demonstreren vóór zwarte piet.

Weer een andere groep Weespers bereidt voor de dagen daarna een kleurrijke actie voor waar mensen die de hakken minder in het zand hebben staan en naar een gulden middenweg zoeken.

Dialoog
De gemeenteraad gaat donderdag opnieuw aandringen op een dialoog met het comité dat de intocht regelt over een aanpassing van het uiterlijk van de Weesper pieten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.