Afbeelding

Dudok stunt met geld voor starters

Algemeen

 

Woningcorporatie Dudok Wonen gaat starters helpen om een huis te kopen in Weesp. Als stunt krijgen 50 starters de helft van het aankoopbedrag van hun huis terug.

Dudok Wonen wil hiermee de vastgelopen woningmarkt in de regio stimuleren. Het bedrag is een lening die terugbetaald moet worden bij verkoop van het huis. Het geld wat wordt bijgelegd is afhankelijk van het inkomen van de starter, dat mag maximaal 43.000 euro zijn. De starter moet ook jonger dan 45 jaar zijn.

Iedereen die aanspraak maakt op de lening, krijgt de helft van het aankoopbedrag voor een huis van maximaal 175.000 euro terug. Tweeverdieners mogen een huis van maximaal 225.00 euro kopen. De hoogte van de lening verandert mee met de woningmarkt. Stijgen de huizenprijzen; dan wordt de lening groter. Dalen de prijzen; dan wordt de lening kleiner. Iedereen die mee wil doen met de actie moet zich volgende week zaterdag melden tussen acht en tien uur ’s ochtends bij het kantoor van de corporatie in Hilversum. De corporatie verwacht dat er zoveel mensen op af komen, dat er alvast slaapzakken klaarliggen voor mensen die vrijdag willen overnachten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant