Afbeelding

Kruispunt Groeneweg blijft langer dicht

Buurt / wijk

WEESP - Het wordt - minstens- een week langer omrijden als je met de auto in het centrum van Weesp wilt zijn. Door tegenslagen duurt het werk aan het kruispunt van de Achtergracht, Breedstraat en Groeneweg langer dan gepland.

De kruising ging op 1 november dicht, omdat er gewerkt moet worden aan het diepriool.

De afsluiting was voorzien tot en met 9 november, maar het zit tegen. Oorzaak: een gesprongen watertransportleiding en onbekende ondergrondse obstakels, waaronder een enorme betonplaat, midden in het kruispunt, laat de gemeente weten. De werkzaamheden lopen waarschijnlijk een week uit, tot vrijdag 16 november, is de verwachting. Daarmee is het kruispunt ook langer dicht.

Iets wat ook wethouder Léon de Lange van Gemeente Weesp betreurt. 'Het is een complex project, waar met man en macht aan wordt gewerkt. Ook in de avonduren. Niet alles wat onder de grond zit, is van tevoren op de kaart te zien, waardoor we nu voor onverwachte verrassingen komen te staan. Heel vervelend voor bewoners, bezoekers en winkeliers. We moeten nog even door de zure appel heen. We gaan de overlast zoveel mogelijk beperken.'

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant