De drie broers van Wispe: Jerrit, Remko en Jitze
De drie broers van Wispe: Jerrit, Remko en Jitze Foto: Christian Pfeiffer

Crowdfunding Wispe gaat van leien dakje

Algemeen

WEESP - De plannen van Wispe gaan erin als een koud biertje na een zomerse dag. De crowdfundactie voor de brouwerij met proeflokaal in de Laurentiuskerk heeft binnen een dag het streefbedrag bereikt. Investeren kan nog steeds.

De broers Vellenga, die achter het Weesper biermerk Wispe zitten, stelden minimaal 150.000 euro te willen binnenharken. Ruim 120 belangstellenden schreven in, goed voor een investering van ruim 171.000 (op moment van schrijven). De teller kan nog verder oplopen tot maximaal 210.000 euro.

Brouwketels
Het geld is nodig voor de inrichting van een eigen brouwerij in de Laurentiuskerk (die ingrijpend wordt verbouwd). Naast drie koperen brouwketels komen in de kerk acht lagertanks en een afvullijn te staan. Wispe kan hiermee 250.000 liter bier per jaar brouwen. Verder opent de brouwer er een proeflokaal, bierwinkel en brouwlab waar nieuwe bieren worden ontwikkeld. Ook de ambachtelijke jeneverstokerij van Anker Weesp krijgt een plek in de brouwerij. Op een steenworp afstand van de kerk zal Wispe de hop gaan verbouwen voor hun bieren.

Lees hier het uitgebreide verhaal over de plannen van Wispe dat we eerder plaatsten op WeesperNieuws Extra.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant