Afbeelding

Politie houdt oplichter aan

Algemeen

Agenten hebben op 28 april een 33-jarige inwoonster uit Assendelft ingerekend die wordt verdacht van oplichting in Weesp. De vrouw belde tussen 18.00 uur en 21.00 uur aan bij een woning aan de Mr. J. R. Thorbeckelaan. De bewoner vertrouwde de boel niet en schakelde de politie in. Voor het onderzoek zoekt de politie nog meer slachtoffers; zo kan haar handelswijze beter in kaart worden gebracht.

Na de melding aan de Thorbeckelaan kon de verdachte vrouw staande worden gehouden op de Groeneweg. Zij liep daar in bijzijn van een bewoner van de Klaas Listinghsteeg, ook daar had ze kort daarvoor aangebeld om geld te vragen. Dit kon door de agenten worden voorkomen. Ook bij een woning aan de Talmastraat bleek de verdachte te hebben aangebeld met een zielig verhaal voor geld. Volgens de politie waren alle slachtoffers op leeftijd.

De vrouw is na drie dagen vast te hebben gezeten, weer vrijgelaten. Het onderzoek loopt nog en de politie heeft het vermoeden dat de vrouw bij meer Weespers geprobeerd heeft geld afhandig te maken. Iedereen die iets meer weet kan zich melden op: 0900-8844. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant