Afbeelding

D66 wil nachtelijk carillon dempen

Algemeen Dossier: Carillon

 

D66 gaat woensdagavond in de raadscomissie pleiten voor het dempen van de nachtelijke carillonklanken. Zo kan het carillon van de Grote Kerk toch 24 uur per dag blijven spelen, maar klinkt het ’s nachts minder luid. Of dat überhaupt mogelijk is en tot een reëel voorstel leidt, moet worden uitgezocht. 

Fractievoorzitter Cissy Douma laat woensdag in het WeesperNieuws weten dat er al eens naar het dempen van de klokken is gekeken, maar dat het in haar ogen niet gedegen genoeg is gebeurd. “Toen bleek dat het niet kon, maar wij willen dat er nu heel serieus naar wordt gekeken.” GroenLinks vindt het idee “zeker bespreekbaar”, mits daarmee het geluid onder de wettelijke norm van geluidhinder valt. Andere partijen zetten vraagtekens bij het idee. “Als dat al zou kunnen, vraag ik me af of het een oplossing is: dan hebben mensen er misschien nog steeds last van. Er zijn ook andere ideeën geopperd, zoals één keer per uur spelen in plaats van elk kwartier. Maar ik heb sterk de indruk dat niemand op dit soort compromissen zit te wachten: het carillon moet ’s nachts gewoon aan of uit”, zegt raadslid Alexander Bruch van de VVD.

De gemeenteraad van Weesp moet zich deze maand opnieuw over de carillonkwestie uitspreken. De partijen zijn het erover eens dat het deze keer moet leiden tot een finaal oordeel. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant