Wethouder Zierleyn moet onverwachts een lintje doorknippen
Wethouder Zierleyn moet onverwachts een lintje doorknippen

Wijk Zuid viert feest

Algemeen

Na een lange periode van overlast door wegwerkzaamheden, herinrichting en de bouw van de nieuwe brandweerkazerne vond het wijkoverleg Zuid het tijd voor een feestje. Zaterdagmiddag waren er in en rond het OAZ-gebouw tal van festiviteiten voor de buurt. Hoogtepunt was het in gebruik nemen van de nieuwe jeu de boules-baan, waaraan de gemeente de hele week hard heeft gewerkt om ‘m op tijd af te krijgen.

 

De opening zou verricht worden door oud-wethouder Tineke Booij, maar zij meldde zich ziek. Wethouder Christian Zierleyn liep toevallig langs en liet zich overhalen het lintje door te knippen. Aansluitend werd de baan ingewijd met een eerste wedstrijd. Verder konden de aanwezige kinderen bloemen knutselen en zich uitleven op een springkussen. Voor de volwassenen was er een bingo en een workshop tuindecoratie. De brandweer verzorgde diverse demonstraties, zoals vlam in de pan.  

 

Overigens is de overlast in wijk Zuid nog niet helemaal voorbij. Dinsdag tot en met donderdag zijn er herstelwerkzaamheden aan de rijbaan en parkeerplaatsen aan de Fijnvandraatlaan.      

De eerste wedstrijd op de nieuwe jeu de boulesbaan
Voor de kleintjes is er een springkussen
In de tent verzorgt Adri Westalnd een knutselworkshop
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant